C/ Costa i Cuxart, 5 - 08031 BARCELONA - Tel. 93 340 16 16 - email: mimir@lafontdemimir.cat

jueves, 20 de febrero de 2014

NO HEM PARAT !!!



Com que no segueixo un ritme d’ actualització del blog mitjanament decent us vull fer avui un resum de quina ha estat l’ activitat de la llibreria en els últims temps. Prepareu-vos per llegir,  per què les activitats han estat moltes i molt gratificants, així que potser em surt una entrada un xic llarga!!

Per començar parlarem de les presentacions de llibres, totes força interessants, amb més o menys presencia, però totes molt entretingudes!!

Passada la “tempesta” de Sant Jordi, vam presentar la primera novel·la d’ un vell conegut nostre, el Francisco Catena, mestre de l’ escola Sagrada-Família d’ Horta i, per tant, antic professor meu (quan parlo de “vell conegut” i “antic professor” pot donar una visió encertada de l’ edat que comencem a tenir tots dos... però això no ve al cas!!).

La seva novel·la, POR EL CIELO, NORMA JEAN, és una novel·la emotiva i personal, així que la presentació no podia ser d’ una altra manera. L’ autor va despullar una mica la seva anima (gràcies a Déu només va despullar això... no per res, però no era el moment de res més!) i ens va fer cinc cèntims d’ aquesta história que diuen que està molt bé (sí, Paco, no me lo he leido... sin excusas!!).

Un altre punt d’ interès d’ aquesta presentació, en aquest cas purament personal, va ser retrobar uns quants dels seus col·legues que també van ser professors meus. Aquesta vegada cap d’ ells em va haver de fer fora de classe ni va fer-me copiar un tema del llibre... tot un èxit!!

Poc després vam tenir l’ oportunitat d’ oferir la presentació del llibre LA AVENTURA DE RELACIONARSE, de la pediatra Gemma Baulies i la psicòloga Pilar Arlándiz, on ens van parlar de la seva concepció de l’ educació dels infants a través de el que elles anomenen Crianza Transversal. Aquest llibre és el primer d’ una col·lecció que desenvolupa aquest idea de criança infantil.

A finals de juliol va venir a presentar el seu llibre en Josep Mª Babí Guimerà. LA MARTA DE SANTA EULÀLIA és una novel·la que parla de la vida d’ una noia, la Marta, que transcorre a Nou Barris i que ens serveix per fer-nos a la idea de com era la vida al barri i dels importants canvis que ha sofert en aquest últim segle. Un llibre que ha tingut molt bona acollida, sobretot entre els nostàlgics del nostre barri. A la presentació van acompanyar al Josep dos historiadors de l’ Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, qui és qui publica aquesta novel·la.

La següent presentació va ser tota una classe magistral sobre la crisi, com hi hem arribat i com podem sortir-nos-en. I és que el Simón Casas, l’ autor de ¿Y AHORA QUÉ HACEMOS?, a viscut molt de prop els efectes de la bombolla immobiliària i ho té tot molt estudiat, com ens va demostrar a la presentació, acompanyat d’ un seguit de powerpoints.

La setmana següent vam presentar PASION EN MARRAKECH, de Mar Montilla, i ,no sé si per la bona sintonia amb l’ autora, per què venia llançat i amb ganes després de tantes presentacions, o per què el llibre donava joc, el cas és que vam decorar la llibreria amb un estil àrab i, fins i tot, vam voler oferir un té marroquí als participants... malauradament això no va ser possible per problemes de logística (vaja, que l’ encarregat de preparar-lo va arribar tard!!). Tot i així la presentació va tenir el to exòtic que l’ hi pertocava i vam poder descobrir aquesta novel·la romàntica, amb un punt eròtic, i a una escriptora que, pel que vam veure, pot tenir un gran futur!!

Finalment al novembre vam tenir la presentació.. millor dit LA PRESENTACIÓ del llibre de Sergio Escolano, CON PECADO CONCEBIDO. I ho dic així per què va ser, com a mínim, diferent, tant per les formes, com pel contingut i per la quantitat d’ assistents.

I és que, normalment, a les nostres presentacions hi ve poqueta gent i acostumen a ser coneguts de l’ autor. Però aquesta vegada aquest va ser el punt fort de la presentació, ja que gairebé no vam poder donar cabuda a la quantitat de coneguts de l’ autor, tot i que coneixent-lo, hi hauria molts que van venir buscant l’ àpat que ens va oferir, o bé pagats, o bé seduïts per falses promeses que el Sergio mai complirà.

El cas es que la presentació va estar al nivell del llibre (del que ja us he parlat en aquest blog), amb molt d’ humor i del tot esbojarrada. Per començar l’ autor va dir poc, molt poc, sobre el llibre (la seva premissa era: si voleu saber de què va, compreu-lo). Però a canvi ens va portar un parell de convidats molt especials, el Jesús de Natzaret i la seva companya Maria Magdalena, uns dels protagonistes de la seva comèdia. I entre els dos van convertir la llibreria en una mena de plató del Salvame, aprofitant la presentació per airejar els seus problemes de parella i deixant anar un parell de recats als sogres d’ ella...

El cas es que vam passar una estona molt divertida i el Sergio va demostrar que te un talent prou recargolat, tant per escriure com per a organitzar esdeveniments!!!

Us deixo un vídeo amb la presentació i l’ enllaç amb la web del llibre, on trobareu uns quants vídeos més, amb alguns dels seus protagonistes!!
 

Després d’ escriure tot això he reflexionat i deixarem aquesta entrada fins aquí... en les següents (espero fer-les aquest mateix any) ja parlarem dels contacontes, tallers i d’ altres activitats que hem fet darrerament!!!